Galleri Skallum
utstillinger kunstnere om galleriet kontakt


KIKKI HOVLAND

Født i Vancover, Canada i 1971.  Bosatt på Berger.

Kikki Hovland arbeider i hovedsak med maleri, men også med litografi, tegning og collage.  Siden sin debut i Svelvik Kunstforening i 1985, har hun hatt en lang rekke separatutstillinger, bl.a. i Larvik Kunstforening, Galleri Skagen i Trondheim, Galleri Athene i Drammen, Galleri Oddvar Olsen i Drammen, Galleri Ramfjord i Oslo, Galleri Neptun i Bergen, Sande Kunstforening, Galleri Brunner Bank i Drammen og Fossekleiva Kultursenter på Berger, Galleri Skallum på Stabekk, Smia i Drammen , Galleri Stallen, Galleri Åsgårdstrand , Ål Kunstforening,  Galleri Festiviteten på Eidsvoll.

Hun har også deltatt på en rekke kollektive utstillinger i inn- og utland, bl.a. Raulandsutstillinga, Kunst rett Vest og Rock Art 2010.

Hennes arbeider er innkjøpt av Drammen kommune, Buskerud Fylkeskommune, Gjøvik Kommune, Pilotgalleriet Buskerud og Svelvik Kommune.

Kikki Hovlands malerier blir ofte karakterisert som surrealistiske.  Arbeidene omtales også som sterke i et innovativt og lyrisk formspråk.  Maleriene vender seg mot det indre landskapet i betrakteren og preges av et intenst forhold til farger.  De vipper mellom et flommende overdådig uttrykk kontra det stramme og måteholdne.  Fargene er lagt i mange og tykke lag.  Maleriene kan tidvis grense mot kanaliseringer, men er strengt tøylet av det malertekniske og av komposisjonen.  I maleriene opptrer ofte menneske- eller dyrelignende skikkelser.  Går man nærmere inn i maleriene, vil en også fornemme flere dimensjoner, basert på kunstnerens meditative/sjamanistiske refleksjoner.  Maleriene retter ofte fokus mot menneskets plass i universet og samtidig et ønske om å skildre intensiteten i tilværelsen.  Figurene danser og tidvis flyr i billedflaten.  Lyd, bevegelse og dans er helt klart inspirasjonskilder i Kikki Hovlands malerier.  Tilskueren forføres i en stille dialog om drøm og dans.  Kraft. Landskap.  Spor.  Urviten.  Spiritualitet og illusjon.  Kanskje treffes en streng i betrakteren; en vibrasjon oppstår.  En frekvens.

Galleri Skallum - Skallumhagen 12, Postboks 168, 1321 Stabekk, Norway
Tlf.: +47 67 12 55 79 Mob.: +47 90 92 92 62 E-mail: info@galleriskallum.com